2023-08-23 870 浏览
⭐️  椰汁西米露加黑珍珠呢个椰汁西米露真系好正,西米晶莹剔透🤤,再加埋椰汁,甜度刚刚好。冻食嘅时候,真系有种凉到骨子里嘅感觉。特别加上兰香子黑珍珠,味道真系好夹🤩🤩。饮一口,一种清香嘅椰汁同埋弹牙嘅黑珍珠一齐爆发,绝对系一个好配搭👍🏻👍🏻。⭐️  芝麻蛋白炖鲜奶 加云呢拿雪糕呢杯芝麻蛋白炖鲜奶真系好香浓同埋嫩滑😎😎。炖鲜奶嘅口感真系好顺滑,奶味好浓郁。蛋同奶嘅比例掌握得好啱啱好,火候都掌握得刚刚好。再加埋芝麻一齐食,芝麻味道冇被炖蛋嘅味道盖过,仲系可以食到奶香四溢、入口即化嘅炖鲜奶😋😋。而芝麻蛋白炖鲜奶唔系好甜,可以清楚咁嚟感受到蛋白同埋奶糖嘅味道😚😚。加埋芝麻一齐食,味道更加香浓,食完之后饱足感好足,真系好好味㗎🤪。至于云呢拿雪糕就一如既往,正常水准,冇特别之处。🍄 总括嚟讲呢个芝麻蛋白炖鲜奶真系好滑好香浓,每一口都令人陶醉😝😝。而加埋芝麻食,味道更加丰富,芝麻嘅香气冇得挑剔。同时,云呢拿雪糕作为搭配,呈现出一种平衡嘅口感。整体而言,呢个组合真系好好食,叫人难以忘怀。📍 葫芦馆 Woo Lo Koon观塘宜安街2-4号地下2A号舖Shop 2A, G/F, 2-4 Yee On Str
⭐️  椰汁西米露加黑珍珠

⭐️  芝麻蛋白炖鲜奶 加云呢拿雪糕

🍄 总括嚟讲

📍 葫芦馆 Woo Lo Koon
观塘宜安街2-4号地下2A号舖
Shop 2A, G/F, 2-4 Yee On Street, Kwun Tong
芝麻蛋白炖鲜奶 加云呢拿雪糕
椰汁西米露加黑珍珠