2023-01-01 189 浏览
圣诞节我买左两个蛋糕食,第一个系「历险姜饼人」睇样好啱圣诞打卡,但系讲到好食方面,我觉得真系一般,因为我钟意食海绵蛋糕,但佢唔系海绵蛋糕,所以我下年都唔会买番尼一款嘅食饭蛋糕。第二个蛋糕系「日本UCC咖啡义大利芝士」,尼个反而唔错,因为尼个蛋糕上面个层系tiramisu,cream,下面个层系芝士蛋糕,所以我几钟意食,好彩唔系买大size个个,因为芝士蛋糕食得多会好滞,所以我买左个细嘅同朋友分啱啱好🌸🌸🌸系价格方面,我觉得姜饼人尼个蛋糕偏贵,唔值279,如果$179我都唔会再买多次😂另外个个tiramisu个个蛋糕我记得好似系150多啲?对于一个咁细嘅蛋糕卖咁贵我都系只会试一次就算。