2024-10-24
今日喺长沙湾收工,明天又放假,所以特登问埋同事要唔要一齐食埋个晚饭先走,佢就提议嚟呢间楼上餐厅,佢话之前食过都觉得几好食,餐厅主要都系行fusion风,而我今日自己食完都觉得真系几特别,最高兴就系见到啲店员个个都好有礼貌好友善,令到成个用餐经历都大大提升!呢度系用QR code落单,我睇完成个Menu之后就决定要云吞面,虽然个名系云吞面,但系其实就系手工炸虾云吞配尼泊尔Momo Chutney汁意大利面。我本身自己好钟意食momo,而呢道菜亦都食得出真系有chutney酱汁,意大利面亦都煮得刚刚好,口感系我钟意嘅𠮶种有少少硬度嘅。因为朋友讲呢度嘅蛋糕都好出色,所以就加点咗个伯爵茶戚风蛋糕配焦糖苹果。呢个蛋糕真系好airy,食落好轻身,完全唔会觉得有罪恶感,加埋佢浓郁嘅伯爵茶酱,真系一个劲正嘅配搭,焦糖苹果亦都加咗少少texture同flavour,不论味道定个样都觉得好出色,配埋杯热嘅阿萨姆红茶就系perfect match!