2023-08-08 83 浏览
.隐世Cafe @vive.cafe (上环).由蛋糕店化身Cafe嘅 @vivecakeboutique 一经过就被淡雅的蓝绿色吸引住室外area系炎炎夏日都有冷气吹住 虽然效果唔大😂但好过无室外都系🐶🐱friendly.明太子海胆意粉 $198✅✅✅🆗🆗.卖相好靓 泡沫感除咗好fit佢哋整体嘅装潢感觉.. 都好似模仿紧🦀️吐沫嘅感觉视觉上提高海鲜嘅鲜味🤓.明太子 & 三文鱼籽系不败组合加埋海胆 其实令到𠮶sauce非常creamy..但我个人就觉得浓得滞如果少返啲.. 或者多少少意粉感觉会balance返带子好出色同埋价钱wise我觉得唔算太抵.2.granola bowl $78✅✅✅✅🆗难得见到有yogurt.. 系炎炎夏日都好想来一碗消暑下.Greek yogurt系平时食开嘅Greek style yogurt.. 唔系最高蛋白质𠮶款.. 但都好过normal one..口感顺滑 系蓝莓口味有唔少seasonal嘅生果同埋nuts & granola 全部加埋其实都系稳阵唔伏纯粹无乜太大惊喜但呢个价钱我觉得就make sense好多.好可惜事前唔知原来佢哋系蛋糕店出身 早知要
隐世Cafe @vive.cafe
明太子海胆意粉 $198
✅✅✅🆗🆗
视觉上提高海鲜嘅鲜味🤓
明太子 & 三文鱼籽系不败组合
加埋海胆 其实令到𠮶sauce非常creamy..
但我个人就觉得浓得滞
如果少返啲.. 或者多少少意粉
感觉会balance返
带子好出色
同埋价钱wise我觉得唔算太抵
2.granola bowl $78
✅✅✅✅🆗
难得见到有yogurt..
系炎炎夏日都好想来一碗消暑下
但呢个价钱我觉得就make sense好多
好可惜事前唔知原来佢哋系蛋糕店出身 早知要试试佢哋嘅甜品
有机会再来体验下
阿门😌🙏

#香港美食 #港式餐厅 #卡路里 #饮食记录 #饮食控制 #营养 #健身 #健康饮食 #无添加 #减脂 #增肌减脂 #增肌 #减肥餐单 #减脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic西餐 #calorieswithmic甜品 #calorieswithmic上环 #calorieswithmicdogfriendly