2018-09-21 946 浏览
Lady M都在香港开左几年了,由开头排到阿妈都唔认到到而家开好多分店了,幸好佢D蛋糕既水准都keep到😀今年连又一城都有Lady M了👏🏼lunch time 或放工想食甜品就更方便了😘😍又一城的Lady M位于溜冰场旁边,同其他分店一样有堂食都有外卖。不过蛋糕柜位于店的正中间,佢咁样既设计应该系想方便可以同时处理堂食或外卖的客人,但令到要在门外拉很多绳去做两条队,然后出入又不大算方便,有少少扣分。🤷🏼‍♀️今日有时间就试下堂食啦,因为买过咁多次都未在舖头食过,唔知堂食会唔会再好多D? 🤔一坐低点左蛋糕,店员好快就拎黎。点餐时店员有问需唔需要点饮品,但我刚食完饭,如果再食蛋糕真系冇位了,所以冇点。可怜店员亦冇主动畀水我,要我问先拎黎。💦不过蛋糕🍰真系冇得输,每一层千层蛋糕既crepe都又薄又香🤤但又层次分明,中间既cream一D都唔腻,但又有vanilla香👏🏼👍🏼今日食既玫瑰🌹千层蛋糕个花香味系幽香,一D都唔会抢到本身既crepe同cream味,但又会多一种层次,而且个种玫瑰味一D都唔呛,真系好少有!😍👍🏼论食物既质素真系好好,而且食左都冇10次都有8次了,只要买完尽快食,蛋糕本身系

玫瑰千层蛋糕

不过蛋糕🍰真系冇得输,每一层千层蛋糕既crepe都又薄又香🤤但又层次分明,中间既cream一D都唔腻,但又有vanilla香👏🏼👍🏼今日食既玫瑰🌹千层蛋糕个花香味系幽香,一D都唔会抢到本身既crepe同cream味,但又会多一种层次,而且个种玫瑰味一D都唔呛,真系好少有!😍👍🏼论食物既质素真系好好,而且食左都冇10次都有8次了,只要买完尽快食,蛋糕本身系冇失准的。👏🏼👏🏼
不过论餐厅既舒适度就好麻麻,D位设计都有D迫,虽然只系食蛋糕,但如果拣得堂食都多数系同朋友食甜品倾下计,但呢度既设计就唔会令你想坐好耐😅因为枱与枱之间真系好近,一定听埋人地既心事,而且附近溜冰场既声音入哂去舖头😕咁既环境仲要加一,真系有啲唔抵🤷🏼‍♀️
好彩我公司系附近,都系买返去自己位,静静地叹cake仲舒服😌
2018-09-21
玫瑰千层蛋糕