2007-01-02 19 浏览
和朋友Q食午餐,就她由中环坐地铁黎,又几想食泰国菜,就黎呢度啦。平日午餐,如果唔订位,都几难有位,我地坐在最埋的一张台,都okay的,隔离台仲有对情侣,个女的仲将个万几蚊的Chanel手袋就咁放落地度。唔通香港的经济真系好似特首讲得咁好!我地点了酸辣茄子,香浓咖哩鸡同蛋网龙虾炒有机饭。酸辣茄子的整法,出乎我意料之外,黎到系一条去了皮的茄子,切成几段,完全无汁,食时好淋有小许酸辣味。普通。香浓咖哩鸡,我问了侍应姐姐,她说是干的,点知黎到都唔系,都算有汁。味似绿咖哩,鸡流配一只不知甚么的豆,最初以为系仙人掌添。呢个都几开胃,不过唔够辣。蛋网龙虾炒有机饭,几唔错,将Brown rice炒,初时担心会硬,点知唔系,仲几有赵口添。炒饭有龙虾球数粒,至于蛋网就并非我想像的,一丝丝的,卖相稍逊。离开时见到别人点了甜品,好似好靓咁。几好,下似黎要试。

我地点了酸辣茄子,香浓咖哩鸡同蛋网龙虾炒有机饭。

离开时见到别人点了甜品,好似好靓咁。几好,下似黎要试。