2021-05-02
因为凯悦酒店住所以最近揾食嘅地方就系北角汇,check in完时间刚刚好可以食到下午茶份量细小小,要留肚今晚食自助餐,餐牌选择唔多选择困难症嘅我就good啦滑蛋猪扒饭-滑蛋好滑生但唔腥,洋葱索左烧汁好甜好好食劲岩𩠌饭,猪扒吉列仲有炸口超嫩一咬即断好多肉汁好食到爆大板烧风八瓜鱼卷-讲真睇餐牌见到幻想蛋卷中间有条粗粗八瓜鱼所以先拣佢,点知上菜卖相系一碟蛋卷有啲失望,但味道真系唔错蛋滑有浓木鱼鲜味,八瓜鱼粒太细粒同唔平均,所以还可以啦黑糖珍珠菠萝梳孚里班戟-珍珠烟烟靭靭好有咬口,菠萝面有糖烧过蕉糖好香脆,梳孚里班戟好松软好有蛋香味,食落口好似食风咁入口即溶过瘾总结:座位小但下午茶时间唔多人,唔系就有排等位,服务员好主动系午餐cut单前帮我地落左午餐先,一到下午茶再帮我地再落单,唔嫌烦仲要劲主动,而且好勤力食甜品帮我地换碟
滑蛋猪扒饭
大板烧风八瓜鱼卷