2022-11-22 494 浏览
啱啱送咗阿女去补习班,要个半钟头之后先至接佢放堂。百无聊赖😌,响太子附近逛一圈睇下有冇啲新嘅食肆或店舖。一路行,闻到一阵好香嘅蛋味🤤,似乎系焗面包,行近啲睇,原来系台式古早味蛋糕店。之前热爆见到呢啲古早味蛋糕店经常排长龙,令到我想试嘅意欲都冇🙄。而家啱啱冇人排队,又记得同事话呢间“山田本舖”好食😍,就买一个试下啦🥰。见到个menu list,有劲多款口味。我觉得最基本嘅,就已经可以试到系咪有真功夫😏。于是买咗一个Q 版低糖原味蛋糕,只系三十蚊港纸,价钱十分相宜🤭。买嘅时候热辣辣有阵阵嘅香味渗出☺️,一路行都好想食😂。拎到返屋企虽然已经凉咗,但系食落口感非常软熟,好有蛋香味,三十蚊呢个价钱,冇得输。食唔晒,放入雪柜第二日拎出嚟食依然十分软熟,正👍!其实我都好想试食吓咸蛋肉松古早味蛋糕,下次一定要买嚟试下😋。

2022-11-19
5 分钟 (外卖自取)
$30 (其他)
  • 原味古早味蛋糕