2019-05-17
男朋友突然好想食炸鸡,近近地就系中环揾左呢间炸鸡出名好食嘅「Goobne Chicken」。.甫进餐厅,灯光明亮,座位宽敞,环境不俗呢🙆♀️.速阅一下Menu,原来有新产品❗️正所谓新产品,十日香,紧系要叫黎尝下鲜啦🙈.蜜糖香滑烤鸡 ($218)可以拣有骨或无骨,我地就拣左无骨,贪佢多肉,同吾洗拆骨🤣 鸡块烤至焦香,再淋上蜜糖芥末酱。咬落厚身又实肉,金香焦脆,更带有浓郁蜜糖甜香,最重要系肉质嫩滑,富有肉.汁‼️ 旁边仲有蜜糖芥末酱,满足酱汁控既我😂 而腌萝卜更可以适时解开腻感呢😘💁♀️小妹建议:最好2~3人齐齐share,因为真系好大份呀🤣.蟹籽沙律酱芝士鸡蛋卷 ($128)同样又系新产品😂 厚切金黄色嘅鸡蛋卷,中间夹住浓郁嘅半溶芝士,轻轻一切,芝士慢慢顷泻而出❗️蛋卷口感柔软嫩,蛋味浓郁,配上拉丝芝士,大满足🥰 顶层仲有蟹籽,芝士粉就点缀,添加口感✨.鲨鱼之泪 ($88)「Goonbe Chicke」嘅招牌饮品😎 卖相充满动感,令人眼前一亮~ 冰凉嘅沙冰,入口浓郁嘅香桃味,加入柠檬汁嘅酸酸甜甜,既开胃又解渴。估吾到柠檬同蜜桃系咁夹架😋.P.S. 侍应哥哥仲系韩国Oppa 添😳P.S. 餐厅
甫进餐厅,灯光明亮,座位宽敞,环境不俗呢🙆♀️
蜜糖香滑烤鸡 ($218)
蟹籽沙律酱芝士鸡蛋卷 ($128)
鲨鱼之泪 ($88)
P.S. 侍应哥哥仲系韩国Oppa 添😳
P.S. 餐厅好贴心,仲有手套,纸巾,湿纸巾供应呢,咁就吾惊食到咁只手都系酱汁啦✨