2019-05-06
小妹好耐好耐无食过炸鸡了,一黎惊热气,二黎又要减肥,不过呢日同男友妹妹食饭,佢系一个韩迷,所以我破例陪佢食下炸鸡。见近排出左只新口味嘅蜜糖烤鸡好啱嗜甜嘅我地,所以就决定试试佢。个烤鸡只系睇都觉得好吸引,而且都好大碟,我地3个人share,每个人都食到3-4块!望住已经咁juicy,当然咬落去都无令我失落,鸡皮烤得好薄透,无咩脂肪连住,连唔食皮嘅我都连皮食鸡肉好嫩滑多汁,加上蜜糖香,真的好色香味俱全哦仲要唔觉漏!又要高呼:好好味啊!另一款好物系呢个都系新出嘅蟹籽沙律酱芝士鸡蛋卷,其实有D似日式嘅烧玉子。鸡蛋卷上面铺住番茄蓉同蟹籽再淋上蛋黄酱,入面就包住芝士,感觉好丰富咁。我地本身无谂过系流心芝士,结果一切开,真系惊艳啊D芝士一下子流晒出黎,即刻食欲大增! 食落酸酸甜好开胃,不过鸡蛋卷略嫌煎过火左少少,唔够滑。但整体是好食的。另外,惊食鸡唔够饱,我地仲叫左呢个年糕。不过原来都好大碗仲有好多韩式粉丝,韩式粉丝吸收晒D汤汁,好入味,入口甜甜地、微辣,不会太浓。牛肉反而有D硬身,同一般韩式餐厅果D差唔多。有橙味,不过稍甜。Ps. 估唔到手套嘅包装咁得意,有心思!
蜜糖香烤滑鸡
蟹籽沙律酱芝士鸡蛋卷
韩式牛肉炒年糕
蓝橙沙冰
有橙味,不过稍甜。
Ps. 估唔到手套嘅包装咁得意,有心思!