2024-07-22 57 浏览
今次嚟到宝林嘅新都城一期行街行行下 闻到附近有一阵好浓烈嘅虾味原来系以虾做主题嘅日本餐厅--虾魂见有少少肚饿,就行入去试吓啦周末7点左右入到去都唔使点等位服务员都好殷勤咁招待我哋去埋位坐里面嘅位置都好宽阔 坐得多几舒服而且系open area食嘅时候都唔会觉得太局促我哋order咗两个主菜 同埋两个小食食物好快就送到上嚟澳洲顶级肉眼酱油牛骨清汤拉面 $98碗面里面嘅材料都非常丰富有笋,有萝卜做配菜,佢哋都好入味好食而唐心卤蛋方面算系中上,唔会太咸而肉眼系啱啱好三成熟 食落去一啲都唔韧仲难得地有好鲜甜geh 牛味 个汤系正常发挥,唔会死咸碗面加咗两蚊,有一碟辣虾酱呢个值得加,因为同普通辣酱唔同,里面沟咗大量嘅虾粉,用嚟点面或者系牛肉都天衣无缝虎虾干海味砍饭+虾汤 $108碗饭里面都一样系好足料除咗表面会有多旧慢煮鸡肉之外里面仲有大量嘅元贝干同虾干虾米同蘑菇成碗饭虾味同菇味都好浓郁如果觉得碗饭有啲干,仲可以配搭埋碗虾汤一齐捞饭食,或者就咁饮个虾汤都会觉得有好强烈嘅味蕾冲击如果系虾哄人士绝对系唔可以错过呢个set 自制阿根廷红虾鸡肉饺子3只 $48有别于一般饺子,里面放咗大大条阿根廷红虾,同
今次嚟到宝林嘅新都城一期行街
行行下 闻到附近有一阵好浓烈嘅虾味

原来系以虾做主题嘅日本餐厅--虾魂
见有少少肚饿,就行入去试吓啦

周末7点左右入到去都唔使点等位

我哋order咗两个主菜 同埋两个小食
食物好快就送到上嚟

澳洲顶级肉眼酱油牛骨清汤拉面 $98

碗面里面嘅材料都非常丰富
有笋,有萝卜做配菜,佢哋都好入味好食

而唐心卤蛋方面算系中上,唔会太咸
而肉眼系啱啱好三成熟 食落去一啲都唔韧
仲难得地有好鲜甜geh 牛味

个汤系正常发挥,唔会死咸

碗面加咗两蚊,有一碟辣虾酱

虎虾干海味砍饭+虾汤 $108

碗饭里面都一样系好足料
除咗表面会有多旧慢煮鸡肉之外
里面仲有大量嘅元贝干同虾干虾米同蘑菇
成碗饭虾味同菇味都好浓郁

如果系虾哄人士绝对系唔可以错过呢个set

自制阿根廷红虾鸡肉饺子3只 $48

有别于一般饺子,里面放咗大大条阿根廷红虾,同埋新鲜嘅鸡肉,咬落去第一啖即时爆汁,配搭埋饺子上面嘅虾米,绝对值得一试

花雕酒渍新鲜鲍鱼$32

花雕味完全系深入鲍鱼嘅内部,而且真系好新鲜,咬落去感觉好烟韧,唔错唔错

整体感觉餐厅用心经营,厨师亦将虾嘅煮法发挥到极致。食完之后,成个口腔都仲系充满住浓浓geh虾味