2024-01-22
每逢周末,我哋都好钟意捐窿捐罅四出 #打卡、揾啲 #地度美食☺️ 呢日我哋就去咗有 #文青小岛 之称嘅 #坪洲 #四围look 🤭 由 #中环六号码头 出发,大概半个小时松啲就到。#坪洲 地方细细,大街小巷都充满艺术气息😘 我哋第一站先去到「秘密花园」,虽然花园里面所有嘅摆设都以回收物之主,不过并合起嚟却另有一番气质,最啱钟意打卡嘅你同我😁 为咗赶船连早餐都未食嘅我,个肚开始饿到打鼓😅 幸好朋友仔一早已经plan好 #美食路线图,提议我哋先去 祺森冰室 食啲 #小食 再出发。餐厅地方唔算太大,同市区嘅 #冰室 装饰都差不多,招呼都唔错。嚟得帮衬,梗系要试吓佢哋驰名嘅 #虾多士 同 #西多士,虽然等嘅时间比较耐,不过即叫即炸嘅虾多士特别松化,一口咬落去仲会见到只虾仁🍤喺中间,口感都几丰富㗎🤤 而佢哋嘅西多士,火喉都控制得好好,喺夹咗花生酱嘅多士上面加上糖酱,入口甜甜地一啲都唔会油腻🤤 唯一美中不足系杯 #奶茶 茶味唔够香浓,师傅考虑加多少少茶叶🍃就perfect喇☺️📍 祺森冰室 (坪洲)永安街3号地下B号舖
📍 祺森冰室 (坪洲)永安街3号地下B号舖