2024-10-23 391 浏览
油麻地地铁站一出行唔够2分钟,小朋友一见到拉面舖,已经拉住我话好肚饿要入去,不过我见近呢间拉面店唔止系有猪骨口味,仲有虾汤,同埋有蚬肉,我都想试吓。最好系有套餐可以拣,唔使谂,仲有小食同埋饮品,二人餐可以拣饺子或者炸鸡,炸鸡大大嚿,新鲜炸起,有入口非常Juicy。二人餐包括两碗拉面,小朋友拣咗虾汤,我就拣咗蚬肉,见到虾汤汤底非常浓郁,成个汤系血红色,好香浓浓嘅虾味,拉面软硬度适中,真系好味。蚬汤有几只大蚬,汤底好鲜味,而且咸咸地好开胃,我钟意佢汤底一啲都唔肥腻,饮多几啖都唔会口渴,其实每碗都有叉烧放喺侧边,不过个人觉得,汤底先系重点,小朋友一个人食晒一碗,证明真系好味,而我都可以将成碗汤饮晒,味道真系几出色,下次经过可以再试吓其他口味。
油麻地地铁站一出行唔够2分钟,小朋友一见到拉面舖,已经拉住我话好肚饿要入去,不过我见近呢间拉面店唔止系有猪骨口味,仲有虾汤,同埋有蚬肉,我都想试吓。最好系有套餐可以拣,唔使谂,仲有小食同埋饮品,二人餐可以拣饺子或者炸鸡炸鸡大大嚿,新鲜炸起,有入口非常Juicy。