2015-02-28 1902 浏览
呢间野真系要赞一赞 话说前排大伯突然话要食点心㖞 佢老人家行动唔方便 我地见屋企对面又新开左间“新兴发” 于是就去试下。我地全家都钟意食虾 所以我地叫左虾饺 菜苗饺 同 鲜虾肠粉 (仲有其他 但今次focus虾类食物先 XD)先讲虾饺 一上菜就好惊喜 d虾饺好大只 而且个皮做得好靓 厚薄适中 睇得出入面d虾好大只。咬落去入面好多汁 唔似得出面好多酒楼咁干争争。至于个肠粉 同虾饺一样好juicy 个肠粉皮都拉得算薄 咬落好弹牙 我个人就欣赏肠粉表面唔会好多油 食落既唔会腻但又唔会觉得痴喉。不过我最钟意都系菜苗饺 除左个皮好弹牙之外 入面d菜色泽翠绿 睇得出系新鲜货 d虾 照旧 无咩雪藏味或者虾臭味 系真正既皮薄馅靓。四个人食左200蚊左右 价格合理 份量十足无呃称 侍应招呼周到 重点系 同侍应嗲落先知原来佢地d点心系自家制 仲要即叫即蒸 难怪咁好食 下次会再帮衬 ^_^
呢间野真系要赞一赞

• 虾饺