2021-08-10
卜卜蚬鲜蟹鱼汤锅有时火锅如果唔想食太油既汤底,海鲜锅其实系一个好选择,又有鲜味,又唔会油。今日叫既卜卜蚬鲜蟹鱼汤锅就真系岩晒了,锅底本身己经有蟹,有蚬,店员黎到加入酒将佢爆香,超香,仲有抢火既一刻蟹同蚬既鲜味都出晒黎,由于只系用酒爆一爆就加入鱼汤,所以一D都唔油。然后等一阵焗一焗,就可以享用鱼汤了。立即整一碗鲜蟹蚬鱼汤。 配料方面,今日真系几得几豪下。真系有消费卷先咁豪架咋店员推介今日$88, 一set 原只活鲍鱼+蛏子王,真系货真价实,鲍鱼真系好新鲜,真系活鲍鱼。蛏子亦好大只,里面冇沙,真系唔系正藏货。 手切安格斯肥牛重牛味,入口即溶,而且唔硬,火锅真系要配靓牛先得。而且油份岩岩好,唔太肥唔太瘦,每一片都好均匀 Xo鲍鱼虾饺王 and 香菇韭王带子饺一向都好钟意试下唔同火锅店既特色饺。两款都好正。韭王带子饺,平日韭王多配虾,但今次配带子,里面又真3有两粒带子,味配合得几好。Xo鲍鱼虾饺,Xo味重,所以食左韭黄饺先既,XO好出味,然后里面虾既份量都好大,可以唔洗沾火锅酱料都一样好食。 自家制响铃新鲜炸出黎,吸晒D汁,超正,而且唔会觉得好油
有时火锅如果唔想食太油既汤底,
海鲜锅其实系一个好选择,又有鲜味,又唔会油。
今日叫既卜卜蚬鲜蟹鱼汤锅就真系岩晒了,
卜卜蚬鲜蟹鱼汤锅
蟹同蚬既鲜味都出晒黎,
立即整一碗鲜蟹蚬鱼汤。
鲜鲍鱼
Xo鲍鱼虾饺王 and 香菇韭王带子饺
一向都好钟意试下唔同火锅店既特色饺。
Xo鲍鱼虾饺,Xo味重,所以食左韭黄饺先既,
香菇韭王带子饺
香菇韭王带子饺
自家制响铃
新鲜炸出黎,吸晒D汁,超正,而且唔会觉得好油
自家制响铃