2019-12-11
蟹粉系列一向系我最爱,秋冬最喜欢嘅就系食大闸蟹。首先我哋去到餐厅都觉得成个环境非常靓,而且铺头嘅员工服务态度同埋整洁程度都好好。无论摆盘、食物质素都系非常不错先讲佢嘅蟹粉,份量好多而且一点都不吝啬入边有蟹膏之余仲会食到淡淡的蟹肉。配上小小蟹子的口感实在令成件事都升华。非常喜欢呢个带子,不单止大粒。然后点上蟹盖嘅酱汁非常之好味。而且都好新鲜蟹膏嘅味道非常香浓,整体嘅感觉亦都弹滑。另外摆本上都别有心思,蟹粉嘅份量亦都好多。但调味亦都唔会过咸或者过淡令到口感同味觉上刚刚好,亦都唔会油腻同埋令到口感非常干,唔似一般落咗太多味精嘅食物,所以非常喜欢。另外菜苗都好新鲜,比起好多一般嘅餐厅感觉到一份温馨,因为菜苗嘅调戏唔太多,所以可以食到蟹粉嘅鲜味而且份量夹得啱啱好唔会太多亦都唔会太少。亦都可以将我之前食带子剩低嘅蟹粉放埋一齐,更加之味道浓郁。然后点可以唔试吓佢嘅大闸蟹,唔算非常大只但系入边嘅蟹膏好似爆浆咁爆出。而且好贴心咁送上毛巾,铰剪等等嘅食具另外我地点左个煮食系大虾既面食,虾蟹两种海鲜就好似争艳,各有各特色。用餐于高级嘅环境配上新鲜食材同埋特别制作方法是一种幸福享受
用餐于高级嘅环境配上新鲜食材同埋特别制作方法是一种幸福享受