2019-07-12 313 浏览
我谂呢个世上都冇乜边个唔钟意食鸡翼㗎啦!我有个friend好惨,因为身体有啲事,医生叫佢唔可以食鸡,因为太多激素啦,呢件事简直系惨无人道,人生少咗好多乐趣!!! 😭😭😭😭废话唔讲咁多,正所谓广东人做鸡有很多方法,我谂鸡翼山嘅founder 应该都系广东人啦挂,唔系点会谂到咁多不同口味嘅做鸡翼方法呢?鸡翼山而家都开咗唔少分店,但做人都系饮水思源最好,所以呢日我就嚟到鸡翼山嘅源头,红磡嘅总店啦!!!🤡好啦废话真系唔再讲咁多啦,请睇相。此乃蟹籽山葵鸡翼,非常colourful 嘅配搭,见到蟹籽同wasabi嘅份量系非常之重手㗎,而叫4只鸡翼系会额外比多一只你㗎,好滚动😭但两个人食五只鸡翼系真系好难分嘅,男朋友你识做啦? 🤡呢只酱系山葵芥末酱,食落唔会有食wasabi 嘅攻鼻感觉,偏甜少少,但配埋蟹籽嘅咸香同鸡翼嘅松脆,好味又开胃!👍🏻计我话鸡翼呢家野真系食极都唔够喉嫁,以后应该自己开返间黎假公济私先得!🐓🐓

好啦废话真系唔再讲咁多啦,请睇相。