餐厅: 魚一壽司 (教育路)
资讯:

2019-07-14 579 浏览
之前听人推介过元朗呢间日本餐厅,无咩事都唔会过元朗嘅我,决定揾一日专程入元朗试下。原来间店分咗有上下两层,下层有张好似吧枱嘅枱比客人肩并肩咁坐低食嘢。而上一层嘅座位比较多,但整体嚟讲空间都好窄,坐得唔算舒服。如果唔想等太耐就要同人搭枱啦。-三文鱼寿司寿司好普通,三文鱼唔算厚切肥美,肉质都唔算新鲜,反而有啲霉嘅感觉。不过以呢个价钱而言,算系正常发挥。-自选丼饭(中拖罗、有头甘虾、三文鱼腩)除咗散叫食物,仲有可以自选配料嘅丼饭。选择都几多下,净系拖罗都有几款。中拖罗原来得一件,价钱都唔算平,但佢嘅肉质几肥美。有头甘虾算系不过不失,尚算鲜甜。三文鱼腩都算不错,质感都几厚实。-加州卷加州卷嘅馅料普通,但系配上沙律酱就好正,即时开胃返。-蟹籽沙律最欣赏系呢款蟹籽沙律,特别系蟹籽用料好足。沙律酱、青瓜丝、蟹柳丝同蟹籽嘅份量都好平衡,唔会出现沙律好干身,或者无酱汁嘅情况。咬落好清爽,索索声,酸甜开胃。
而上一层嘅座位比较多,但整体嚟讲空间都好窄,坐得唔算舒服。
如果唔想等太耐就要同人搭枱啦。

-三文鱼寿司
不过以呢个价钱而言,算系正常发挥。
三文鱼寿司

-自选丼饭(中拖罗、有头甘虾、三文鱼腩)
除咗散叫食物,仲有可以自选配料嘅丼饭。
选择都几多下,净系拖罗都有几款。
中拖罗原来得一件,价钱都唔算平,但佢嘅肉质几肥美。
有头甘虾算系不过不失,尚算鲜甜。
三文鱼腩都算不错,质感都几厚实。
自选丼饭

-加州卷
加州卷嘅馅料普通,但系配上沙律酱就好正,即时开胃返。
加州卷

-蟹籽沙律
最欣赏系呢款蟹籽沙律,特别系蟹籽用料好足。
蟹籽沙律

咬落好清爽,索索声,酸甜开胃。
2019-07-07
加州卷