露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
2021-12-29 102 浏览
之前我食过一次露面,不过无试招牌菜-蟹皇拌面,其后多位朋友高度推介露面既蟹皇拌面,今次等我见识一下蟹皇拌面既魅力。我约左朋友八点,不过当时餐厅已经满座,幸好我地只系等左五分钟就入到去。- 蟹皇拌面面同蟹汁分开上,蟹汁非常足料,入面有大量蟹肉,味道亦好浓郁。另外面条采用阳春面,挂汁能力高,所以每一啖都好满足,难怪我朋友不停推介👍🏻- 七彩鸡丝拌冷面呢个系露面健康之选,餐牌写明只有三百几卡路里。酱汁可以选择芝麻酱或麻辣酱,面上面既沙律酱汁拿捏得适中,另外鸡丝粗幼适中好有鸡味,冷面可谓清爽、健康、开胃集于一身!- 秘制香糟醉鸡鸡件肉质嫩滑,酒味浓郁,另外仲有红枣加添一份甜味。- 滑溜溜香芋鲜奶虽然芋头味唔太出,但鲜奶奶味香浓。餐厅墙上面有一段国产零零漆嘅对白:「你饿唔饿呀?我煮碗面俾你食啊!」希望如果我生气既时候,我女友可以煮蟹皇拌面俾我,或者请我食露面既蟹皇拌面🤣

- 蟹皇拌面
蟹皇拌面

- 七彩鸡丝拌冷面
七彩鸡丝拌冷面

- 秘制香糟醉鸡
鸡件肉质嫩滑,酒味浓郁,另外仲有红枣加添一份甜味。
秘制香糟醉鸡

- 滑溜溜香芋鲜奶
虽然芋头味唔太出,但鲜奶奶味香浓。
滑溜溜香芋鲜奶

2021-12-12