2018-11-27 1524 浏览
食蟹食蟹,秋风未起都可以食正蟹架嘛🤤 今日拉到男友嚟到上环食日式蟹肉料理,非常期待呀🦀🦀 店舖细细嘅,但装修得体几四正。前菜系海胆苦瓜豆腐🤤海胆多到每啖都有,配埋鱼子口爆效果一流🤤 生蚝要滴小小汁落去,成个味道升华左!刺身沙律好肥美,可以多几旧仲好!蟹刺身好特别,口感似jelly~~ 长脚蟹非常贴心,全部都开左壳👍🏻👍🏻对于我呢d懒人真系福音:-D 肉质弹牙弹牙,食落鲜甜多汁🙏🏻 天妇罗🍤虽然份量唔多,但龙虾肉好大件!肉炸得刚好,保持到肉嘅质感,外脆内软(^^) 炸青瓜好有趣,炸嘅都依旧清新!蟹肉蟹膏简直系天上美食真心!蟹膏好满好丰富,味道very rich!! Mix with蟹肉食更有texture~ ❤️❤️ 烟薰鱼亦系出色作品,烧得皮脆不油腻,鱼肉口感弹牙新鲜👀 舖面粟米加左牛油,好香味👨🏻‍🍳 鱼子蟹肉饭👅👅爆多鱼子同蟹肉捞好,食落好丰富!甜品系超甜蜜瓜🍵🍵呢餐真心丰盛到不得了⭐️⭐️
食蟹食蟹,秋风未起都可以食正蟹架嘛🤤

今日拉到男友嚟到上环食日式蟹肉料理,非常期待呀🦀🦀

店舖细细嘅,但装修得体几四正。

鱼子蟹肉饭👅👅爆多鱼子同蟹肉捞好,食落好丰富!

甜品系超甜蜜瓜🍵🍵呢餐真心丰盛到不得了⭐️⭐️