2017-07-15
最钟意就系食放题啦!因为放题入面够多野食,同咩Friends去都总有心水选择,解决晒所有人既喜好,唔洗烦!今次同朋友黎到呢间渔之部屋食放题,质素唔差呀! 去得放题,梗系疯狂食刺身。第一盘就有三文鱼、拖罗、吞拿鱼、蟹脚。刺身劲新鲜,平时去个D放题餐厅都净系得吞拿鱼食,冇谂过呢度都有拖罗食,真系好Surprise!油分丰富,够晒肥美! 仲有渔之部屋既蟹脚,个蟹钳超多蟹肉!!真系劲正啰~出面食过既蟹脚,D肉得劲少,一啖就食晒。比起呢度既蟹脚够晒足料,净系食蟹脚都抵呀!一定要点!推介推介! 火焰大虾芝士烧,虽然有少少冻左,但系芝士痴左落大虾度,一放到入口D芝士同虾个味道劲Match! 除左有罐装饮品外,渔之部屋都有特式饮品~好似日本梅酒,细细杯饮都几好架! 因为我真系太中意食刺身啦,我发觉得完全冇点过烧物同热食,几乎每次都系点刺身。杂锦刺身沙律连埋D菜,有埋D蛋、蟹柳、吞拿鱼粒、三文鱼粒,都几清新! 最后食甜品~食左个迷你香蕉船,真系几Mini,不过都好既,废事浪费呀嘛!
去得放题,梗系疯狂食刺身。第一盘就有三文鱼、拖罗、吞拿鱼、蟹脚。刺身劲新鲜,平时去个D放题餐厅都净系得吞拿鱼食,冇谂过呢度都有拖罗食,真系好Surprise!油分丰富,够晒肥美! 仲有渔之部屋既蟹脚,个蟹钳超多蟹肉!!真系劲正啰~出面食过既蟹脚,D肉得劲少,一啖就食晒。比起呢度既蟹脚够晒足料,净系食蟹脚都抵呀!一定要点!推介推介! 火焰大虾芝士烧,虽然有少少冻左,但系芝士痴左落大虾度,一放到入口D芝士同虾个味道劲Match! 除左有罐装饮品外,渔之部屋都有特式饮品~好似日本梅酒,细细杯饮都几好架! 因为我真系太中意食 刺身啦,我发觉得完全冇点过烧物同热食,几乎每次都系点刺身。杂锦刺身沙律连埋D菜,有埋D蛋、蟹柳、吞拿鱼粒、三文鱼粒,都几清新! 最后食 甜品~食左个迷你香蕉船,真系几Mini,不过都好既,废事浪费呀嘛!