2009-03-09 23 浏览
上星期三放学,返左湾仔既板前食sushi,因为想食蟹膏寿司唷~~八点几九点,都唔系好多人等位,等左一阵就有得入座,在座既食客有三分一都系外国人,坐我地隔离枱既讲既都唔系英文(似法文,德文之类啦) 应该都系旅游书有介绍而黎既旅客!环境都ok ,系迫左少少,但都ok 既,侍应既服务态度都好好,斟茶呢啲动作都几勤快。不过呢,有时客人既order 会乱左。讲到食物,佢既质素同板前差唔多,但系一件件计,可以唔驶一定要叫一碟两件同朋友share, 唔驶食自己唔like 食既野食,可以order 晒自己钟意既sushi!呢样系好既地方。而且有我钟意食既蟹膏,佢系蟹膏军舰黎,一半系蟹肉一半系蟹膏,好好味唷,可能我钟意食蟹既关系。朋友仔都觉得好味!另外我食虾膏军舰比较淡口,都系蟹膏香浓啲唷~~海胆都唔错,都几新鲜同份量都ok!最紧要冇啲青瓜系度,系成件军舰都系海胆黎!个沙律都几好味,不过蟹肉同牛油果都好少,不过都ok 既!三文鱼三蚊件好抵食,钟意食可以食多几件!三文鱼腩就略为唔够肥美了!蟹棒就唔得了... 唔够鲜味,味道有啲古怪....总括黎讲都系好味的,会再黎食过唷~~~~~~

个沙律都几好味,不过蟹肉同牛油果都好少,不过都ok 既!

三文鱼三蚊件好抵食,钟意食可以食多几件!
三文鱼腩就略为唔够肥美了!
蟹棒就唔得了... 唔够鲜味,味道有啲古怪....

总括黎讲都系好味的,会再黎食过唷~~~~~~

左起:虾膏、芝士飞鱼子、海胆、蟹膏
上左: 带子、蟹棒; 下左:天使虾、三文鱼腩、三文鱼