2023-04-12
系香港都一样可以食到蟹宴哩间蟹庆一早bookmark咗好耐,今晚约埋一样好钟意食蟹好姊妹来食蟹宴😍我地选了特选会席套餐$2988(2人前)10品料理🔸️蟹肉三文鱼籽沙律,蒜头渍物,蟹膏豆腐新鲜沙律菜,配埋三文鱼籽味道更新鲜🔸️时令刺身油甘鱼、赤虾、拖罗、带子选用新鲜食材👍🔸️蟹肉锅巴配红酒鹅肝鹅肝入口即溶🤤好浓郁酒味,连埋满满蟹肉脆锅巴一齐吃,很美味啊🔸️日本时令活蟹是北海道毛蟹,蟹脚全部已剪开,真系好方便食用,中间蟹膏蟹盖好多,清蒸毛蟹肉特别嫩滑鲜美十足🔸️黑鱼子海胆蟹肉蒸蛋里面有黑鱼子,带子、菇、海胆,蟹肉,好足料捞埋滑溜蒸蛋更加好味🔸️冰烧鳕场长蟹脚哩款鳕场蟹肉比毛蟹肉质浓味另外可点餐厅自家制和风辣汁🔸️鹿儿岛A5和牛份量十足,肉质软嫩,可加配蒜片,芥末籽,日本蒜油,可尝试不同配搭吃法🥩🔸️松叶蟹杂炊食到蟹粥已经饱饱地,但个粥真系好足料又鲜甜,吃完先慢慢叹松叶蟹脚🔸️汁物哩壶汤好特别,店员建议先饮原味,再吱青柠汁饮法,我喜欢加了青柠汁味道,更加有层次,最后吃埋里面蟹肉😋美味🔸️甜品芝士蛋糕Oreal布甸配缺蕨饼店员亲切友善,送上每一道菜都会介绍及建议吃法,餐厅宽敞坐得舒适🥰整体唔错
我地选了特选会席套餐$2988(2人前)10品料理
🔸️蟹肉三文鱼籽沙律,蒜头渍物,蟹膏豆腐
新鲜沙律菜,配埋三文鱼籽味道更新鲜
🔸️时令刺身
油甘鱼、赤虾、拖罗、带子
选用新鲜食材👍
🔸️蟹肉锅巴配红酒鹅肝