2019-10-04
朋友系一个好懂得享受的人,所以每次佢带我去食野,都一定系满足而回。今日去这食店,地点虽然系尖沙咀,但转入嘉兰围,感觉全然不同,周围环境宁静同舒服。忙完一日,嚟哩度食野的同时,又可以放松一下,真系双重享受。这店主打系蚝,除此之外,仲有新鲜刺身,海胆,同用龙虾🦞做食材的食物,都几多选择。个人虽然钟意食蚝,但对蚝的认识唔多,店员姐姐非常有耐性地介绍。叫咗6种蚝,其中3种系法国蚝,龙虾刺身,北海道赤贝,马粪海胆。食物嚟到,店员姐姐话最好先食龙虾刺身,然后食蚝,食蚝要由淡味开始至浓味。龙虾刺身,肉质好有弹性,蘸少许日式芥末,好好味赤贝、马粪海胆,味鲜甜🥰Honey point - 虽然细细只,已好有鲜甜蚝味Chile Montt-厚肉,入口好滑,海水味唔重Coffin Bay-人口软滑,有少少海水味法国蚝,入口软滑,海水味一只比一只浓、重,落少少柠檬汁,可中和海水咸味,令蚝味更突出KrystalMajesticGillardeau 西班牙火腿带子卷 - 有火腿的咸香加带子新鲜,再加上蓝莓酱脆多士,咸甜味适中,多层次口感👍龙虾汤-汤味浓郁龙虾卡邦尼意粉-意粉口感干爽,每条意粉都有卡邦尼汁包裹,真系
龙虾刺身,肉质好有弹性,蘸少许日式芥末,好好味
赤贝、马粪海胆,味鲜甜🥰
Honey point - 虽然细细只,已好有鲜甜蚝味
Chile Montt-厚肉,入口好滑,海水味唔重
Coffin Bay-人口软滑,有少少海水味
Krystal
Majestic
Gillardeau
龙虾汤-汤味浓郁
龙虾卡邦尼意粉-意粉口感干爽,每条意粉都有卡邦尼汁包裹,真系好好味
总体嚟讲,哩度除食物质素高之余,服务都好体贴,食物唔会一次过全部上枱,餐厅系会顺序安排,畀客人可以慢慢享受,同食出每种食物味道。