2019-08-14
众所周知喺尖沙咀有唔同类型嘅酒吧同埋食肆,今日我就同朋友一齐嚟咗啲一间专食蚝的食肆去大吃一顿了。佢交通好方便,喺尖沙咀铁路站出咗地铁行5分钟左右就到。一入到去,俾人感觉个环境好舒服,由于佢哋嘅生蚝每日都系新鲜送到,所以数量有限,好彩我哋一早啦打来定位嘅时候留定,唔系就未必食到咁多款蚝了。除咗生蚝之外,佢哋仲有各款唔同嘅菜式,一于样样都试下先。生蚝并盘今次叫咗来自世界各地嘅特大蚝,中型蚝,同埋很特别的嘅小型蚝添!佢哋每一只蚝都非常之新鲜,各有特色,特别推荐佢地既大型生蚝,有非常之香浓既味觉,仲有Juisy既味道,强烈推介!海鲜方面,海胆味道十分之香浓,相信是新鲜直送来的。龙虾刺身十分之弹牙爽口,非常新鲜。贝类也是很不错的。鲜龙虾汤之后店员就送上了佢推荐嘅餐汤了。汤味道非常之香口同埋醒胃,龙虾煮熟左一样都系咁好食。令人想一饮再饮。香煎鹅肝多士佢用了大大块嘅厚切鹅肝,配上特制嘅酱汁,另外烹调既时间掌握得刚刚好,食物有口感,啖啖肉咁样。龙虾意粉意粉十分之柔软,加埋浓浓的酱汁,食物有非常浓厚的感觉,很好,为完美的一餐画上完美的句号。
除咗生蚝之外,佢哋仲有各款唔同嘅菜式,一于样样都试下先。
生蚝并盘
鲜龙虾汤