今日去咗铜锣湾嘅✨牡蛎酒场🦪✨真系全部都系蚝啊!😍😍😍生蚝烧蚝特色蚝吉列蚝….. 连日本不同产地嘅蚝都有得食啊!一入门口已经有个蚝吧等紧我哋啦!望住咁多蚝,真系唔知拣边款好🙈 侍应姐姐好好,一次过同我哋介绍日本🇯🇵唔同地区既蚝有咩分别~最后我哋拣咗~🦪令和の怪物 x 2🦪北海道 厚岸 x 1🦪法国Tabouriech No.2 配海胆牛肉清汤啫喱 x 1 怪物肉质肥美饱满😆 蚝味浓厚~ 可是有一只发育未健全~厚岸牡蛎又系非常出名,口感也是浓厚creamy~Tabouriech No.2较小巧,上面嘅海胆好鲜甜!牛肉清汤啫喱咸咸地好得意,同只蚝又夹得到wor~🍗Kadoya 炸鸡大粒惹味又酥脆~ 佐酒一流的小食!腌帆立贝薄切帆立贝新鲜好味,加上橄榄油同三文鱼子一齐食更别具风味!🥗🐮烧牛柳沙律5成熟的靓靓粉红色!肉质嫩而味浓❣️好好味!🍜 广岛蚝拉面汤底好鲜味啊!平时拉面嘅汤较浓我好少饮,🤤呢个真系忍唔住一路食一路饮!一碗拉面差唔多有六只肥美蚝肉!比起出面好多拉面更有质素!饮品方面~ 因为朋友揸车、所以我哋都唔饮酒~ 2杯梳打la~博多「甜王」草莓梳打熊本甜橙梳打平时麻麻地饮水果梳打,有啲

一入门口已经有个蚝吧等紧我哋啦!

最后我哋拣咗~

🦪令和の怪物 x 2
🦪北海道 厚岸 x 1

怪物肉质肥美饱满😆 蚝味浓厚~ 可是有一只发育未健全~
厚岸牡蛎又系非常出名,口感也是浓厚creamy~

🍗Kadoya 炸鸡
大粒惹味又酥脆~ 佐酒一流的小食!

Kadoya 炸鸡

腌帆立贝薄切
帆立贝新鲜好味,加上橄榄油同三文鱼子一齐食更别具风味!

🥗🐮烧牛柳沙律
5成熟的靓靓粉红色!肉质嫩而味浓❣️好好味!
烧牛柳沙律

🍜 广岛蚝拉面

博多「甜王」草莓梳打
熊本甜橙梳打
平时麻麻地饮水果梳打,有啲怕𠮶种小怪味同假甜味⋯ 😜但系呢2杯又无出事同几好饮tim ~

临走𠮶时有个日本叔叔同我哋拜拜~ 唔知系咪老细嚟㗎呢~

另有一点注意,餐厅位置要行楼梯上~ 电梯是上商厦的啊!
2021-11-24
Kadoya 炸鸡