2023-11-03 36 浏览
去庆祝朋友生日,就决定嚟食生日饭,因为佢系一个生蚝迷,咁就试多啲生蚝,我哋叫左Masses (No.2) Speclales de claire (No.1) Gillardeau (No.2) Josephine (No.2), Tia Maraa,职员推介我哋由淡食到去比较浓嘅生蚝,款款生蚝都系咁新鲜甘甜,而且我哋仲可以用刀食埋啲带子肉💕Speclales de claire :肉质清爽,含丰富海水味Josephine:蚝味香浓,有层次感Gillardeau No.2:厚身而海水味浓另外仲叫左车厘蚬、北海道活赤贝、北海道带子,赤背爽弹,北海道带子够晒大粒,放喺柠檬上面提升鲜味清酒蒜蓉煮活蚬汤:酒嘅味道已完全挥发,汤非常清甜,蒜蓉味突出,蚬既份量够多龙虾卡邦尼意粉:中央有一粒温泉蛋,可以将松露、蛋黄同埋意粉捞晒一齐食,汁够香,意粉烟靭,龙虾爽弹新鲜Mango Passion:酸酸甜甜,几香芒果味,比较清新嘅选择Pineapple Crush:虽然系以菠萝作为基底,但唔会太酸,另外有其他少少嘅杂莓味平衡番

Josephine:蚝味香浓,有层次感
Gillardeau No.2:厚身而海水味浓