2018-01-05 325 浏览
同老公两个人拍拖,我最钟意就系可以去情调好的西餐厅饮下野,食下生蚝,之前经过呢间餐厅嘅时候已经想试吓,但系转个头唔记得咗,咁啱今晚老公仔带我嚟到食饭,真系心有灵犀。Honey point 细细只,但系几爽口,而且几有矿物味South Africa 一入口,已经感受到蚝身甚软滑,食落好creamy, 真系劲creamy! 蚝身肉又肥美,食落可以令人有好满足的感觉。Lambert 好够海水味,系我最钟意的类型。入口之后,强劲嘅海水味充满着整个口腔。Eske 好鲜甜Majestic真系爽甜之选,蚝肉大大啖好爽口,蚝味好鲜甜。Pousse en Claire带子位劲正。好鲜甜。地中海红虾刺身小小粘口,虾肉系好鲜甜嘅,而且质地少少爽实,口感不错。白象拔蚌好爽鲜!原只海胆十分之鲜甜!海胆质地好滑,好重海水味。清酒煮青口清酒的香同青口的鲜好配。黑毛猪扒肉味特别香,质地几弹牙,但个sauce heavy咗少少,黑毛猪本身的味不需要咁creamy 嘅酱吧。松露蟹肉意大利饭好rich,意大利饭煮得够Al Dente

Honey point
细细只,但系几爽口,而且几有矿物味

South Africa

Lambert

Eske

好鲜甜

Majestic

真系爽甜之选,蚝肉大大啖好爽口,蚝味好鲜甜。

Pousse en Claire
带子位劲正。好鲜甜。

地中海红虾刺身
小小粘口,虾肉系好鲜甜嘅,而且质地少少爽实,口感不错。

白象拔蚌好爽鲜!

原只海胆
十分之鲜甜!海胆质地好滑,好重海水味。

清酒煮青口

清酒的香同青口的鲜好配。

黑毛猪扒

松露蟹肉意大利饭

好rich,意大利饭煮得够Al Dente
2017-12-05
  • Lambert