2014-07-25
一心想食寿司,因只要手机一按元气寿司App就可以啰位,非常方便,所以就相约朋友到元气寿司晚餐。闲日等位的人不算多,而且回转Bar台亦有位,但因我们二人想坐卡位,空间较为宽敞,所以要再多等15分钟。每次食寿司,就好似行街血拼一样,狂点狂食!寿司好快就到,而且一次过上枱,多到密密麻麻,好丰富,望见都好开心 最值得推介系炙烧系列的炙烧黑烧三文鱼,三文鱼烧得软软淋淋,入口即溶的感觉,配合洒上的黑椒及沙律酱,黑椒味道好浓郁,味道随即提升,是每次必点之一!另一炙烧黑椒海虾,同黑烧三文鱼一样洒上的黑椒及沙律酱,其实味道食落差唔多,不过海虾较爽口,下层的饭亦唔太散。海盐特大帆立贝都算OK~帆立贝厚切大大旧,好鲜味且口感丰富,但海盐唔够多,只食到帆立贝味道。北寄贝就麻麻地,好韧而且非常薄身。至于手卷,我就点左我最爱的软壳蟹手卷,而朋友则点了三文鱼手卷。虽然手卷即到即食,但完全唔热,好似放左好耐咁,紫菜及软壳蟹都唔脆,同牛油果软壳蟹卷一样,入面的软壳蟹淋晒,有点失望 不过整体食物都好好味^^好期待下次再狂点狂食!
海盐特大帆立贝都算OK~帆立贝厚切大大旧,好鲜味且口感丰富,但海盐唔够多,只食到帆立贝味道。 北寄贝就麻麻地,好韧而且非常薄身。 至于手卷,我就点左我最爱的软壳蟹手卷,而朋友则点了三文鱼手卷。虽然手卷即到即食,但完全唔热,好似放左好耐咁,紫菜及软壳蟹都唔脆,同牛油果软壳蟹卷一样,入面的软壳蟹淋晒,有点失望 不过整体食物都好好味^^好期待下次再狂点狂食!