2019-11-23 1045 浏览
由皇后大道西行过百级石级到呢间餐厅 有索气但却有难得用膳体验同另一半 点了两个mains 两个pop snacks (似乎是从不同国家菜式搜集的小食选单)1. pop snack - 拉丝芝士牛坑腩焗薯条 配薯仔有地道香港牛腩之余  友人就话酱汁系红酒烩牛尾个只 相当有心思芝士真丝嫁2. pop snack - 尼泊尔毛毛饺重点系酱汁甜酸味配搭3. main - 南瓜猪柳烩饭睇番openrice 影食牌既相 发觉呢款main dish唔系成日有 估计厨师不时会更换餐牌菜式 搞搞新意思南瓜系小弟爱好 偏甜 相信系南瓜本身甜味4. main - 蕃茄海鲜烩饭(帮友人报告)连饭上有几只蚬之余 食落口原来仲有碎蚬肉连埋饭里边 食落味道有天然蕃茄味帮手招呼既哥哥仔 好快手快脚添水 仲话 主菜一碟其实系已经预一个人正餐份量 所以我地两个主菜已经够咁有良心仲唔大大咁惩罚 叫多啲野食 nice好笑容 但唔收服务费 唔比番啲都对唔住自己啦一路当住美式嘅流行音乐 节奏明快 部分黑色幽默既布置题材 环境布局见到落足心机你明既~呢次用餐为呢个对我同另一半别有意义既时候 添彩看到墙上站着一本 Joan Corn

1. pop snack - 拉丝芝士牛坑腩焗薯条

咁有良心仲唔大大咁惩罚 叫多啲野食
nice好笑容 但唔收服务费 唔比番啲都对唔住自己啦

你明既~

呢次用餐为呢个对我同另一半别有意义既时候 添彩

看到墙上站着一本 Joan Cornella的"everyone dies alone"

But we can eat together. Cheers
2019-11-23
庆祝纪念