2010-10-25 27 浏览
今日行街行到脚痺,行到海港城对面1881广场,忍唔住塭地方坐下,原本想试炉端烧,不过朋友话要走先,自己食好似怪怪地.行到上面见到挂左南瓜灯笼嘅一间餐厅,d 布置好似几舒服,枱又唔太逼,就走去bar 枱坐低嗌杯cocktail饮,叫bar tender开杯果味重d嘅,佢就开左杯Rasberry 嘅cocktail,水准ok wor.唔会太少酒/太甜,啱啱好~饮完饿饿地就食埋晚餐,我选择散叫.先黎1客home made嘅面包,热喇喇,就算我怕食法包嘅,佢都唔太硬,所以都几好~汤我order左松露菌汤,佢地放左d芝士同cream喺碗底 ,waitress再将汤淋上面,几滑味道够香浓.主菜龙虾意粉,我觉得几新鲜,不过对于女仔黎讲份量多左d,食唔晒,因为要留肚食甜品.bread pudding淋埋云呢嗱汁加雪糕,都好食,不过个bread budding热d仲正!整体上环境气氛不错,又唔太逼太嘈,佢地menu有afternoon tea 供应,有机会都会试试.
1881 The Parlour

bar area
情调不错
cocktail,果味酒味都够,gd!!!
新鲜home made
松露菌汤,味香浓
龙虾意粉
甜品,热d更好
2010-10-24
1881 The Parlour
bar area
情调不错
cocktail,果味酒味都够,gd!!!
新鲜home made
松露菌汤,味香浓