𠮶日夜晚去碧海蓝天AEON买嘢,完咗就喺附近揾餐厅,我哋食咗呢间叫做籽泰(一开始以为系「太子」)😂籽泰船面(猪肉🐷)船面有唔少芽菜、所以咬口好爽😄 chop chop 声好有咬苹果 ASMR 的治疗感觉😂 同埋有菜感觉清爽健康啲。肉类包括了猪肉丸、肉片,炸猪皮。汤底都算清甜、唔会过咸👍🏼另外,我叫左一碟猪手。肉质好冧身,可以话系慢煮嘅质地😋 再点泰式酸辣酱🌶️就更加惹味。佢地嘅酸辣酱texture 都有种生磨蓉嘅感觉、唔通沟咗白萝卜蓉? 所以无平时果啲咁水。泰北咖喱黄金面上菜嘅时候闻到一阵好特别嘅味道,有啲似四州咖喱鱼蛋咖喱味😍 味道过瘾。黄金面就系炸过嘅面,索晒啲咖喱汤底之后都仲系脆脆地,口感有脆有软。炭烧猪颈肉份量比起喺Menu睇到嘅多小小,外观差唔多,可以烧到有㶶边、几香脆可口。肉质都有啲弹牙。酱汁系鲜茄辣酱,所以会有少少甜酸味道🍅 少少辣味,平衡口味、入口好味金柚子虾沙律好难得可以揾到有唔辣嘅柚子虾沙律🥗🍤 好多泰国沙律都系用辣做主调。柚子肉都几大旧😍 咬落几juicy 💦 而且上面会有樱花虾同埋炸蒜碎🦐🧄 咬落口咁就更加丰富😌马拉盏炒通菜份量正常,味道唔错,马拉盏都唔会好辣😀

马拉盏炒通菜
份量正常,味道唔错,马拉盏都唔会好辣😀
马拉盏炒通菜
2022-12-04