2021-01-12
第一次去,之前已经听闻呢一间陶源好出名⋯⋯出名服务差😓但系作为街坊,都要亲身试吓🧐星期六下午,过了午饭时间,试吓下午茶,问门口知客系咪有点心,佢话有。入到去嗌完茶之后跟住就问你买唔买年糕萝卜糕, 跟住就冇再喺附近出现过😓,写完点心纸之后举手成10分钟都冇人理🤬,附近最少有四五个侍应周围走,但系「都好专心去收拾」,最后只可以用高八度的声线去嗌唔该。个侍应过到嚟第一句唔系话唔好意思,而系话:「快啲落单啦就嚟接单喇!」(大姐,我都举手举左10分钟啦,喺门口问佢有冇点心𠮶阵时又唔同我讲话就嚟截单点心嚟到就记起有句金句,千祈唔好喺点心截单前落单⋯⋯春卷— 唔脆,已经有一半系软咗豆苗饺— 都几肯定系翻叮,个皮😰干炒牛河— 算系合格,都炒得算干身小笼包— 比较似Yeung一件点心,里便系有肉汁嘅,不过好奇怪唔知点解剩系得三粒?斋肠— 不过不失总结一句,逆境自强,唔好成日话疫情点样影响生意,逆境未到的时候,最先被淘汰肯定系不思进取的一群!
出名服务差😓
但系作为街坊,都要亲身试吓🧐
点心嚟到就记起有句金句,千祈唔好喺点心截单前落单⋯⋯
春卷— 唔脆,已经有一半系软咗
豆苗饺— 都几肯定系翻叮,个皮😰
干炒牛河— 算系合格,都炒得算干身
斋肠— 不过不失