2023-01-09
有好多粉红色💓既霓虹灯,感觉几chill,装修行型格路线,空间感够大,唔会令人觉得局促~ 同埋都几好坐,亦都位处喺诺士佛台既当眼位,所以都易揾~ 至于野食方面有尝试做唔同既fusion彩,难得有bar行呢个路线👍🏻 几特别同埋好食😋(5 😍 系满分,🤩系半分)越河蟹肉 · 加拿大海胆 · 葱油意大利粉 🇻🇳🦀️🇨🇦🐡🍝 - $198 (好味指数:😍😍😍😍🤩)首先个摆盘望落几高级🤤 而且蟹肉🦀️既份量多,味道软腍鲜甜,肉质唔会梅~ 配埋有咸香又creamy 既海胆🐡,唔会腥,令到成个意粉🍝都几鲜味~ 至于葱油系点睛之笔,落左之后多左种特别既香味,清香又香口,呢个fusion菜既组合几惊喜但又和谐😍 而个意粉🍝就好均匀咁索到个汁,口感系al dente, 烟烟韧韧几有咬口刺参吞拿鱼他他 · 三文鱼籽 🐟🟠 - $128 (好味指数:😍😍😍😍)呢个他他同平时既他他既配搭同口感都好唔同,第一次见会放刺参😜 刺参清新爽脆,带少少烟韧;吞拿鱼够新鲜,肥美软滑;配埋三文鱼籽🟠既卜卜脆,一咬开就更加鲜香四溢,有鱼🐟既脂膏香,口感好丰富🤩 酥皮鸭胸 · 明太子忌廉 · 意大利粉 🦆🟠🍝 - $138 (好味
(5 😍 系满分,🤩系半分)
越河蟹肉 · 加拿大海胆 · 葱油意大利粉
刺参吞拿鱼他他 · 三文鱼籽
酥皮鸭胸 · 明太子忌廉 · 意大利粉
酥皮鸭胸 · 明太子忌廉 · 意大利粉 🦆🟠🍝 - $138 (好味指数:😍😍😍😍)
个鸭胸🦆都几好食😋 唔会好似好多出面既烟鸭胸肉🦆咁一味得个咸,今次feel到有几丰腴既鸭油🦆香味,鸭皮煎到有少少脆口焦化,食落几软嫩juicy~ 配埋有咸香既明太子🟠几浓厚惹味,个汁够creamy,放耐左都唔会水汪汪,而意粉🍝都系烟烟韧韧咁,几挂汁,感觉都唔错~
Abbey Garden
Abbey Garden - $108 (好味指数:😍😍😍😍)
杯cocktail🍸由gin、薰衣草、玫瑰🌹、荔枝⚪️同柠檬🍋组成,感觉几refreshing同埋温和,会易入口啲,几有果香同埋玫瑰🌹既香味,尤其系荔枝味⚪️几出所以会再清新啲,另外有啲紫色同白色既花仔💐亦都几啱打卡~
好味指数:😍😍😍😍
推介指数:😍😍😍😍