2017-06-12
爸爸钟意食东南亚菜,见新开左间「渔乐」,就陪佢试试。餐厅几大几阔落,空间感唔错,食饭倾计都特别轻松自在。墙上好多香料装饰,天花同灯都几有特色,感觉几好可能因为暑假期间,我谂店员大部分系暑期工或新手,我地一入位,负责我地张枱既侍应冇自动自觉拎水比我地。后来请佢添水,佢竟然系拎只杯去添𩠌菜选择唔算太多,不过都ok。我地五个人食晚饭,小食:札肉青木瓜丝沙律、黑酱牛油鸡翼。菜:飞天通菜炒猪颈肉、杂菌焗茄子。肉:红咖哩鸡、冬阴公鱼块。主食:炒金边粉、手抓饼、牛油法包。唔好以为我一家系恐龙,哈哈。叫咁多系因为佢样样都细细份,不过都好,一次过可以试多D唔同野札肉青木瓜丝沙律:酸酸甜甜,几开胃。黑酱牛油鸡翼:牛油味几重,个人几钟意。飞天通菜炒猪颈肉:几有镬气,菜都几新鲜。红咖哩鸡:几香,鸡肉几嫩,不过爸爸觉得唔够辣,系港式咖喱。牛油法包:麻麻地,唔脆,有D硬。埋单都系$400几。呢个价钱,食到呢个质素,唔错
札肉青木瓜丝沙律:酸酸甜甜,几开胃。
黑酱牛油鸡翼:牛油味几重,个人几钟意。
飞天通菜炒猪颈肉:几有镬气,菜都几新鲜。
红咖哩鸡:几香,鸡肉几嫩,不过爸爸觉得唔够辣,系港式咖喱。
牛油法包:麻麻地,唔脆,有D硬。
埋单都系$400几。呢个价钱,食到呢个质素,唔错