2025-02-08 41 浏览
平时最多都系去元朗市中心,朋友生日唔想出城,话带我食佢食开嘅西餐,虽然系朗屏站行过黎都唔远,但哩边完全系住宅学校区,竟然开咗间门口咁fancy嘅花花主题西餐,店舖唔大,睇得出多数都系熟客,同老板有讲有笑,餐厅入面都系花花装饰,带点浪漫感觉芒果蟹肉他他蟹肉份量好多,同芒果几夹,头顶个花花好靓,成碟睇落好精致香煎日本带子配三文鱼籽法式多士煎得岩岩好,保留咗带子鲜味,多士加埋三文鱼籽咸鲜几正日本带子大虾配三文鱼籽龙虾汁意大利饭私心推介,虾同带子都爽口,意大利饭似正宗果只口感有咬口,龙虾汁好香浓黄式黄油鸡配香辣蒜片炒意大利面黄油鸡鸡皮好脆但鸡都系嫩嘅,意粉带小小辣,炒得几好几惹味歌剧院蛋糕Openrice 订位送嘅甜品 (唔知下次系咪哩款),虽然送嘅但一啲都唔马虎,层次分明口感细腻精致,送上蛋糕仲会播生日歌,好有仪式感红白酒做紧买一送一,叫咗白酒,入口清爽唔会太酸,配鸡意粉同甜品几夹好彩地当晚坐系门口对住街嘅吧枱,钟意打卡嘅就要坐果到啦,真系好靓!如果日头黎有日光射入黎会再靓啲,红白酒做紧买一送一,系值得回访嘅小店

芒果蟹肉他他

芒果蟹肉他他
蟹肉份量好多,同芒果几夹,头顶个花花好靓,成碟睇落好精致
香煎日本带子配三文鱼籽法式多士

香煎日本带子配三文鱼籽法式多士
煎得岩岩好,保留咗带子鲜味,多士加埋三文鱼籽咸鲜几正

黄式黄油鸡配香辣蒜片炒意大利面
黄油鸡鸡皮好脆但鸡都系嫩嘅,意粉带小小辣,炒得几好几惹味
歌剧院蛋糕

歌剧院蛋糕