2017-01-11 167 浏览
喺奥运站行去餐厅,大约十五分钟,唔洗半个钟,都算方便,入到去,店舖好细,虽然麻雀虽小,但五脏俱全,为左个汤,算啦,不过下次最好叫外卖。前菜有泡椒木耳,木耳预先浸落醋同辣椒度,酸酸辣辣既口味好醒胃播,而木耳就够爽。另外仲叫左份上汤水饺,水饺被汤入晒味,馅就充满晒汤既味道,而且大大旧够晒涨。松茸炖汤好大阵中药味,唔系个个都钟意饮,不过我就几钟意,汤中有淡淡既松茸味,汤料有大大旧猪骨,钟意食汤渣既人就啱哂,可以食埋旧猪骨,而成个汤基本上系补身调肝,补肾强身,绝对适合我呢个平时烟酒较多既人。汤跟一个米粉,加埋汤渣同汤食就啱啱好够饱,今日个主角系个汤,个汤够料就满足啦。个汤系几好饮既,如果地点再方便d会更加好,如果有时间,都值得去一去饮个靓汤既。
松茸炖汤