2024-04-22
(过程各人温和,无大声无争驳,俾足钱沉默走)早前晚上7点多返到太和,问明收银无咁快收舖,一家就坐底系卡位叫𩠌食饭,刚有人饮左一啖饮品饮饭𩠌就到,刚食左一两啖就嘭一声有水珠弹过嚟,时间就停顿左系挟𩠌,发现系清洁阿姐系隔离张枱附近打泻成桶水,d水弹到枱面身上都有水点,地下有水流过嚟,我哋边清理嘅时候怀疑桶咩水,清洁阿姐听到过几秒就话桶水干净未用嘅(楼面有干净桶装干净水🤔),男待应话无问题嘅,叫我地继续食慢慢食,唔阻阿姐收工佢地未,我哋清醒d就同佢讲周围都弹到水,食物入口嘅唔食啦,岩岩厨房师父行出黎睇吓刚才发生咩事,就问要唔要整过,男待应对佢讲话唔驶收工咩,咁我地起身攞单行去收银,收银问咁快食完,我话弹到所有嘢身上都有水唔食啦,男待应大声话食左少少,我话杯野好似未饮过㖭,收钱就话最多收少$10,我话枱面d嘢真系唔食架啦,最后跟单俾足钱,一家人安静咁离开,大人话咁卫生,样样都干净无问题,决定唔再帮衬.