2019-06-30 108 浏览
那个商场近来翻新左,人流多左,发现有间泰国野价钱相宜就去试试。当日八点去到,坐满晒,不过等左一阵就有得入座。天气超热好需要解暑,两个人叫左三杯野饮椰青($36),好满!一饮落去透心凉,解暑一流👍🏻芒果沙冰,上面果d系椰汁下面系鲜芒果汁,系真芒果黎!无假味,而且有一粒粒新鲜芒果,好惊喜!青柠梳打,因为饮完沙冰未解到渴而叫既,酸酸尾尾,达到想要既效果。食物方面我地叫左无骨鸡脚沙律,试过系出面食超级酸,但呢到就岩岩好,而且份量好多,应该有十旧以上。呢个肉碎饭系我去到边都会叫既,我觉得呢间餐厅做得非常出色,肉碎唔会太干,入面仲加左少少肥肉,好香口。个荷包蛋都系半熟既蛋汁加肉碎加饭捞埋食,一流!猪颈肉椰菜苗煲,上一台就听到滋滋声,好新鲜。菜份量多,味道够浓,猪颈肉肉质都好滑,好味!最后叫左个甜品佢椰汁果part系超级多!系个糕既一半,钟意椰汁既人必叫! 另外,呢到服务亦都值得一赞!每个侍应都好照顾到每台客既需要,走不时会行过去忘下客人有无需要,而且亦好风趣幽默。

当日八点去到,坐满晒,不过等左一阵就有得入座。

天气超热好需要解暑,两个人叫左三杯野饮
新鲜椰青

肉碎饭加荷包蛋

猪颈肉椰菜苗煲

最后叫左个甜品
椰汁西米糕

佢椰汁果part系超级多!系个糕既一半,钟意椰汁既人必叫!

新鲜椰青
芒果沙冰