2019-07-07
同左纹青拍拖以来,weekend都做屯门人,会揾下野食,每次经过 rainbow都会想试,但成日都无掟起心肝😂 今晚纹青唔太舒服,我食自己,就黎左试,自我 enjoy下😊呢度有 厨师推介同平时嘅menu, main dish 加$30就可以转餐,有汤/沙律,餐饮。 黎前已决定要食 pasta,争扎咗叫一阵要 order 日常嘅意粉定系厨师推介,咁岩隔离枱上左chef’s recommendation 嘅白酒煮钻石蚬个样几吸引,就决定叫香蒜炒钻石蚬扁意粉:今日餐汤系番茄节瓜汤(西餐煮法):其实一开始听到都呆左一呆,节瓜又点样西汤煮法呢?试左第一啖,好鲜嘅蕃茄味,好开胃(因为呢排心情都唔系几好,一食开胃嘅餐汤,即刻令心情好返少少),节瓜本身味道唔太出,而且应该已 blend烂哂,所以主要味道都来自蕃茄👍🏻(顺带一提,是日沙律系吞拿鱼沙律,见到隔离枱嘅吞拿鱼有两大件,加$30有沙律或者汤同餐饮其实都好抵)香蒜钻石蚬炒扁意粉:店主老婆(我个人估系😂)话钻石蚬系 seasonal(去到九月左右),所以系呢排(星期五六日先供应)先有,店主特意用纽西兰飞机货,洗得又干净,一啲沙都冇,肉质非常肥美鲜
今日餐汤系番茄节瓜汤(西餐煮法):
其实一开始听到都呆左一呆,节瓜又点样西汤煮法呢?
香蒜钻石蚬炒扁意粉:
店主老婆(我个人估系😂)话钻石蚬系 seasonal(去到九月左右),所以系呢排(星期五六日先供应)先有,店主特意用纽西兰飞机货,洗得又干净,一啲沙都冇,肉质非常肥美鲜甜👏🏻👍🏻
呢度位置唔多,有三枱都系熟客,气氛好好,好cozy,舖头嘅人礼貌又friendly,一个人食都好开心!