一行三人去试试喺黄大仙区都好出名有好多年历史嘅大排档冬菇亭-醉和里,呢度有好几间餐厅一齐经营,最尾拣咗食醉和里!我哋7:30pm到达,好彩一到达就有一张空咗嘅细枱,唔使等位就可以直接入座!入座后我哋略略点了数个小菜,正想开始今日嘅话题,小菜好快立即奉上,真快手!🤗🧡西兰花鲜鱿一上到黎见到佢咁大碟都有啲吓亲呀,西兰花同鱿鱼都大大块! 西兰花口感清新爽脆,搭配鲜美嫩滑的鲜鱿鱼,鱿鱼的鲜味完全融入西兰花中,加上去腥增香的虾酱,食到屋企人都停唔到口🤣🧡啫啫滑鸡煲天气开始凉,梗系叫返煲品小菜暖下身!上桌时还滋滋声、香喷喷,热腾腾又惹味。呢间鸡煲嘅特别之处系佢竟然会落埋猪润,补上加补🤣🤣,鸡肉十分嫩滑。(可惜冇本人最钟意芫荽,加上芫荽就绝配啦!)🧡回锅牛肉煲第二个煲类小菜拣咗回锅牛肉煲,同样上桌时还滋滋声、香喷喷,热腾腾,厨师亦都好重上落咗好多牛肉片,啖啖肉,配上香辣嘅口味,好开胃!最后三个人食三个𩠌都食唔晒,因为碟碟都好大碟啊🤣🤣🤣唯有打包拎走返屋企再食 哈哈总括来讲,呢间餐厅啲𩠌菜都大件夹抵食,价钱公道,系唔错嘅晚餐同宵夜之选👍🏻

🧡西兰花鲜鱿
西兰花鲜鱿