2009-07-02
寻日(1-7-2009 Wed)同男友出佢公司整o野,整到三点几,去街市买𩠌前,食个下午茶先,佢记起佢老板带过佢o黎呢间食,咁就试吓啦.去到门口,见有好多下午茶小点,入去坐o系最后一张卡位,好冻,明白点解重会有张卡位.男友被外面o既o野食吸引,就急不及待地走出去拣,佢拣o左一件亚姐话旧式拿破仑同一件花饼.跟住亚姐就问我o地饮咩?呢两件唔系下午茶餐,而系逐样计,我o地话睇睇先.决定要多一个$20.00 o既o架o央多士餐,要热奶茶,男友都要一杯热奶茶.睇吓佢写价钱,$20.00,$11.00同$7.00,唔知边样几钱.o系等o既期间,我先食原来细细个已食过但唔知原来叫做拿破仑o既西饼,记忆中我系唔钟意食.不过当然都再试试.食落,佢有几多合桃,味道甜甜地,酥饼够脆, OK.味道: 3分大大件o既花饼,男友一试即大赞好味,我又试吓先,蛋糕唔系咁松软,cream里面有椰丝,味道都几浓唔太甜,cream好滑.味道: 3.5分热奶茶奶唔系咁多,茶味可以再浓啲.味道: 3分o架o央多士o黎喇,外表同西多士冇乜分别,揭起o黎睇,原来o架o央酱系金黄色o既,先唔加蜜糖食,o架o央清清甜甜的,比较花生酱o
味道: 3分
味道: 3.5分
热奶茶
奶唔系咁多,茶味可以再浓啲.
味道: 3分
o架o央多士o黎喇,外表同西多士冇乜分别,揭起o黎睇,原来o架o央酱系金黄色o既,先唔加蜜糖食,o架o央清清甜甜的,比较花生酱o既西多士系清啲同冇咁漏.蘸蜜糖食就被蜜糖盖过晒啲味,所以我都系唔蘸蜜糖食lu.
味道: 4分
最后男友见有酥皮蛋挞,佢又忍唔住叫一个o黎食.蛋浆唔太甜,又清又滑,酥皮好薄,OK o既.
味道: 4分