2024-08-07 370 浏览
半岛渔港系屋企附近开左一段时间,知道佢地晚市有火锅,一直都无机会试,今日趁我地两个同时平日放假,一于去试下。呢度虽然系做街坊生意,但系环境宽敞舒适,装修又够晒大气,一家大细聚埋一齐打边炉,真系一流!无限时任饮任食火锅,星期一至四,成人每位$268,自助区有各式各样嘅饮品,汽水、茶、啤酒,有糖无糖咩都有,食物就有各式各样嘅蔬菜、丸、豆腐、菇、鱼皮饺、面等等,其他任食配料好似虾滑、鹅肠等等,就要落order。汤底我地叫左鸳鸯锅,一边系香浓嘅沙嗲汤底,另一边就系够晒特别嘅皮蛋芫荽汤底!沙嗲汤底捧出嚟𠮶阵,周围都闻到阵阵香气,真系好吸引呀!至于皮蛋芫荽汤底嘛,味道就比较清新,适合喜欢清淡嘅女仕们。等紧汤底上台嘅时候,店员就为我地送上限定嘅食物: 刺身拼盘有三文鱼、带子、北寄贝及甜虾,全部都好新鲜。阿翁极级牛颈肩就两至三位有一份细,不过一啲都唔细份,都有成廿几块,牛味香浓,肥瘦适中。蚝皇鲍鱼扣玉掌就每位每样一只,鲍鱼又大又肥美,口感一流,配埋酱汁,真系好好味,令人一啖一啖食过不停。环球海鲜盘有虾、蚝、扇贝、蛏子同墨鱼仔,全部都超级新鲜!蚝非常肥美,扇贝相当鲜甜,蛏子大大条,墨鱼仔非常爽口。至尊水

等紧汤底上台嘅时候,店员就为我地送上限定嘅食物:

刺身拼盘有三文鱼、带子、北寄贝及甜虾,全部都好新鲜。

至尊水饺王就每位有一只,真系好大只,有成个拳头咁大,要渌一段时间先食得。

由于限定食物同自助区太多野食,要落单嘅配料我地只系叫左虾滑同鲜鹅肠,虾滑打得劲滑,入口弹牙,真系食到停唔口,鲜鹅肠既爽脆又鲜甜,简直系完美嘅配搭!
总括嚟讲,呢餐打边炉真系食得超满足!半岛渔港嘅食材新鲜,味道好之余环境又舒服,真系好值得推荐俾大家!如果你哋住喺天水围,或者想揾间好嘅打边炉地方,呢度真系唔错嘅选择。