2022-01-31 458 浏览
.📍Aroma Dessert Cafe📍#馒头去荃湾 #馒头食甜品------------------------------1️⃣厚pancake伴海盐芝士卡士达酱及云呢拿雪糕 ($80)呢款Pancake系即叫即整,需要等大概10分钟左右,Pancake得底面煎至金黄,口感松软,似湿润版嘅鸡蛋糕,空气感十足入囗即融,不过蛋香相对较淡,感觉上蛋白比例会多啲,同坊间有少少分别,但我几钟意💕。至于奶盖口感似炼奶,咸咸甜甜但唔会盖过蛋香😉,令Pancake味道更丰富,伴碟嘅雪糕入囗轻盈香滑,味道超似富豪雪糕😂,仲有蓝莓同士多啤梨做装饰,令呢度甜品卖上更靓之余,亦可以多番少少fresh嘅感觉,平衡custard cream嘅甜腻。------------------------------🔸整体评分:7.8/10🔸小编回头率:7/10

🔸整体评分:7.8/10
🔸小编回头率:7/10