2019-07-08 971 浏览
餐厅位于锦上路石湖塘村路口,门面简简单单,店内面积不大,主要以服务街坊为主,逢星期三休息。周末晚上光顾晚餐,我点了一份泰式海南鸡饭 ($63),有点了一份泰式。香茅猪扒河粉 ($63),饮热奶茶及热柠水。泰式海南鸡饭 - 上餐速度都几快,鸡入边有鸡腿,食落有鸡味,而且鸡肉都几嫩滑,唔嚡口,亦唔韧,油饭味道亦唔错。跟有一碗萝卜芫茜汤,汤入面冇加味精,味道清清甜甜有好香芫西味,饮落好舒服。朋友话佢点嘅香茅猪扒河粉 - 味道亦唔错,猪扒够香茅味,虽然薄身左少少,食落唔会韧,而且几香口。河粉够滑身,汤头味道都唔错。热奶茶 - 味道同一般港式茶餐厅奶茶有少少出入,不过饮落都够滑而且几香口。