夜晚大约10点同朋友系牛头角附近,因为我未食晚餐但又未到好肚饿,就索性食糖水🤣见到呢间街坊糖水舖有埋小食就去试啦!😋大约等咗5分钟就有位~🕺🏻🔸牛奶芋圆小丸子紫米露(热)🔸($41)虽然见佢姜汁撞奶系最出名但都系试咗其他😂呢个牛奶芋圆小丸子紫米露几有惊喜✨牛奶真材实料啖啖鲜奶味,唔会好甜只系有啲紫米味。紫米就不过不失好正常。但芋圆就比到惊喜我,虽然食落偏腍只有少少烟韧,系真系食到有芋头、蕃薯同紫薯味👍🏻不过有啲会浓啲有啲会无咁浓,但大致上嚟讲每粒芋圆都唔错,我见佢舖头有得就咁买芋圆,唔知系咪自己整㗎呢🤔🔸C餐:$19糖水+飞碟三文治🔸($29)之后就叫咗个C餐,糖水拣咗绿豆沙,三文治就咸牛肉馅~绿豆沙嚟嘅时候热辣辣有出烟,甜度、渣同水嘅比例都适中。绿豆烂既程度都唔错,不过豆同海带既香味就冇乜,可能煲得太耐挂。😳咸牛肉飞碟三文治嚟到都系热辣辣,面包烘得唔错,但咸牛肉馅唔知系咪加咗啲沙律酱,咸得嚟又有啲甜味😂😂

牛奶芋圆小丸子紫米露

🔸牛奶芋圆小丸子紫米露(热)🔸($41)

咸牛肉飞碟三文治
绿豆沙

🔸C餐:$19糖水+飞碟三文治🔸($29)

之后就叫咗个C餐,糖水拣咗绿豆沙,三文治就咸牛肉馅~

牛奶芋圆小丸子紫米露