2016-11-05 1805 浏览
基本上每星期五都要去观塘上堂,而Mr.J都会嚟揾我食饭,今晚忽然谂起依间餐厅,就决定嚟食喇。嚟到嘅时候已经接近9点,都有7成满。餐单系黄底黑字无图画,其实有啲都唔知咩嚟,所以无叫,今次叫咗1)印尼炒饭(2)巴东牛肉饭(3)沙嗲猪肉个炒饭份量都几多,炒饭有啲虾、鸡肉同鸡蛋,上面有一只煎蛋同一堆虾片。我好欣赏个饭炒得好干身,而且食到落底唔会见到好多油,重点系够即炒嘅感觉,唔系翻叮。味道唔会太咸,食完无乜口渴嘅感觉。巴东牛肉饭啱Mr.J口味,够辣,不过啲牛肉就靭咗少少,而且唔够汁捞饭。沙嗲猪肉有6串,啲沙嗲酱好特别,应该有花生酱喺里面,所以食落去有啲花生粒同甜味。猪肉烧得几好,唔会熟到干哂。

餐单系黄底黑字无图画,其实有啲都唔知咩嚟,所以无叫,今次叫咗:
(1)印尼炒饭
(2)巴东牛肉饭