2022-11-22
建议:茶餐快餐都系HK$39,听讲下午茶都唔差,有炸鸡脾鸡翼都只系HK$34 🐔一踏入餐厅已经闻到个种旧式茶记既水吧气味😎 自从好多屋邨都变左集团式既物业管理之后,所有街坊野都加哂价🥹 作为#怀旧控 既#试伏专员 K君今日去左#翠屏邨 竟然仲食到HK$39蚊既快餐同茶餐(全日供应面餐)😌 甘既价钱真系唔系好多地方有。今次试左:▫️沙嗲牛煎蛋通 (HK$39)▪️鸡尾包 (HK$6) 价钱同质素正比,整体味道都正常,胜在堂食坐得舒服。面包类既选择众多,例如有:提子辫包、菠萝包、提子麦包、椰𢇁包…连依家多番人提起既港式忌廉包都有🍞 鸡尾包食落都算松软,不过椰𢇁馅算系偏甜。另外,如果店外既面包柜会加番度门/遮挡一下就更加好,始终近马路既位置点都会有啲灰尘。其实#翠屏商场 入面仲有不少既集团式经营快餐/米线/西餐,但如果有得拣,#试伏专员 会继续食#港式茶记 ☕ 一路食一路听住附啲街坊同伙计有讲有笑,人都未坐底已经落定单,知哂食客习惯,依种感觉真系买少见少。
今次试左:
▫️沙嗲牛煎蛋通 (HK$39)
▪️鸡尾包 (HK$6)