2024-05-19 459 浏览
个人都几喜欢食越南菜,贪佢清清地,今次就嚟咗间专做街坊生意嘅餐厅。d侍应姐姐做野好快手,一坐位已经畀杯热水你浸餐具。虽然用QR CODE 落单,但见到个外国客,姐姐都直接问系咪例牌,然后拿拿声帮佢落埋。今次拣咗最平嘅晚巿2人套餐 $240酸辣凤爪:白云凤爪咁,去晒骨,外皮白净晶莹,酸酸辣辣好开胃。马拉盏炒通菜:热辣辣上台,好香。通菜吸收了辣味和香料味,唔会太咸太油,好食。生牛肉汤河:有葱花、洋葱丝、青柠、蒜粒、香菜做配料,配埋生熟两面嘅生牛肉片,加埋滑溜的汤河,好正宗。香茅猪扒饭:d葱油一流,睇得出厨师功架。可惜系,块猪扒唔靓,无味。不过d葱油真心令人开心嘅。最值得赞系,上菜超快,样样都热辣辣出晒烟。餐厅空间亦好大,整体感觉非常良好。
今次拣咗最平嘅晚巿2人套餐 $240