2023-11-18 312 浏览
香港大部份越南🇻🇳餐厅都系由越南人煑理、正唔正宗真系唔识讲、事关南越同北越嘅口味已经好唔同,啱自己口味先系好味😋哩间餐厅新开唔够半年、但其实之前几年都系一直做越南餐厅、旧时系由几个越南姐姐经营,用心制作、用心待客、抵食好食所以经常帮衬、不过转左手之后差就冇再去、最近发现原来又转左手、又嚟试吓啦!猪颈肉捞檬粉$68猪颈肉都算多、香口得嚟都有肉汁、鱼露水酸甜适中、唔错👍🏻越式蕃茄牛腩饭$79午市套餐好抵食、夜晚叫要过百、转蒜茸包+$10,值得加钱!配搭茄汁真系好好味😋午餐仲跟多一款小食、炸鸡翼或者鸡丝沙律、两款都唔掂、唔好送好过⋯⋯越南春卷(半份)$25人少又想多几款、午餐可以叫半份👍🏻👍🏻 越南春卷坊街卖紧两款、-款系哩只系餐厅自己包嘅、𥚃面好多料,本人只拣哩款;另一只系外皮似蜂巢嘅、口感好似好酥脆,但其实内𥚃冇乜饀、系佳宝都买到、我-见到啲越南餐厅卖哩款春卷、就永远唔冇回头👋 哩到醒、两款都有皆大欢喜🤗📌整体来说、味道方面都ok,咁问之前越南厨娘出品仲系有啲距离、不过已经好过同区其他越南餐厅啦!📌

猪颈肉捞檬粉$68
猪颈肉都算多、香口得嚟都有肉汁、鱼露水酸甜适中、唔错👍🏻
猪颈肉捞檬

越式蕃茄牛腩饭$79